Kycklingsoppa

Ingredienser:

* Grönsaksbuljong

* lite grönsaker och rotfrukter (morötter, palsternacka, potatis, broccoli, blomkål, brytbönor, paprika, mangold, spenat, sockerärtor… ta vad du har tillgängligt) 

* 1-2 vitlöksklyfta

* ett par kycklingfiléer

* peppar

* olja

Det här är en soppa som jag gjorde för ett bra tag sedan. Inget exakt recept finns så det får bli att försöka minnas. Hur som helst är det synnerligen enkelt och blev gott, har jag för mig. 🙂 

Börja med att blanda till en buljong på kanske en liter vatten. Grönsaksbuljong funkar alltid, och förstås även kycklingbuljong. Se till att få den lagom distinkt.

Värm upp i en lämplig kastrull. Skär sedan dina grönsaker och rotfrukter i lagom stora munsbitar. Dela också kycklingfiléerna eller kycklinglårfiléerna i mindre bitar.

Dags att hetta upp en stekpanna med lite olja och pressa ner en vitlöksklyfta (eller två). Släng i kyckling och det gröna/rotfrukterna och fräs en liten stund. Har du potatis kanske du bör koka dem lite snabbt i en kastrull så de blir en aning mjuka.

Dags att tippa över det brynta och eventuellt förkokta i kastrullen med buljongen. Värm upp och låt sjuda en stund tills kycklingen är färdig. Peppra efter smak. Du kan också testa med lite chili- och/eller paprikapulver.

Hacka eventuellt även lite persilja eller någon annan god färsk ört och garnera med den.

Servera med en god, ljus öl.