Nyhetsbrev maj 2022

AFFÄREN 

Sommaröppettider

Nu närmar sig sommaren och Mimmi vill därför annonsera att affären kommer ha extra öppet från 20 juni till 21 augusti. Öppettiderna kommer vara:

Mån-Fre          10.30-18.00
Lördag            09.00-13.00
Söndag           11.00-14.00

Under sommaren kommer Einar Persson och Erika Wilkens jobba som sommarvikarier för fast personal.

Ändrade tider för beställning av varor från Systembolaget

Ordern ska vara lagd senast tisdag kl.12.45 och kan då hämtas ut under ordinarie öppettid, från torsdag klockan 12.00

Bolagsstämma 

Bolagsstämma har hållits och styrelsen består nu av Träffpunkts ordinarie styrelseledamöter.

Minskade dagskassor

En tråkig trend under första delen av året är minskade dagskassor. De två senaste åren, som vi vet varit extra bra, låg vårens dagskassor på 15-20 tkr. Nu i april låg snittet på 12 tkr. Orsakerna kan förstås vara många, till exempel att de som under pandemin arbetat hemifrån eller bott nästa helt och hållet i sina fritidsboenden, nu återgått till tidigare rutiner. Oavsett orsakerna är det viktigt att vi som är måna om butiken fortsätter att handla där, gärna lite mer än vad vi gjort hittills i år.

Vi ser fram emot en bättre sommarsäsong än de två senaste åren. Från och med i år är lanthandeln en registrerad Infopoint hos Växjö kommun, vilket gör att vi blir mer synliga på nätet.

TRÄFFPUNKT KALVSVIK

Ordinarie stämma avklarad

Vid stämman antogs förslaget till justerade stadgar. Därför kommer en extrastämma att hållas i höst. Vid stämman valdes en ny styrelse (se längst ner). 

Grävmaskin i trädgården

Jordvärmen till fastigheten har tyvärr blivit otät. Eon har tidigare grävt av slangen i gräsmattan och troligen har den tidigare lagningen börjat läcka. Innan vi kan gräva för att täta läckan, behöver vi göra en ledningskoll. Tills dess värms byggnadens varmvatten från elpatron. 

Renovering av taket på gamla garaget

Under våren har Nalle i Bökebacken och Björn i Marken varit i full fart med att renovera taket på garaget. Tack!

Underhållsåtgärd av charkkylen i butiken

Tyvärr gick ett kylelement i den långa charkkylen sönder i våras, vilket medförde en extra kostnad.

Rapport från arbetsdagen 9 april

En liten grupp medlemmar putsade på huset och butikslokalen. Bland annat städades källaren, mjölk-kylen och utemiljön och ventilationsfiltren till butikslokalen byttes. Allt hanns inte med och därför har vi en städdag även i höst. Vi säger stort tack till alla som var med och vi tar nya tag igen till hösten. 

Med vänlig hälsning Styrelsen