Obemannade öppettider

Vi i styrelsen för Affären i Kalvsvik AB jobbar löpande med att öka servicenivån i vår lanthandel. Sedan februari 2021 är det möjligt för medlemmar i Träffpunkt Kalvsvik ekonomisk förening att få tillgång till butikens utbud av varor även då butiken är obemannad. Vi vill att man ska kunna känna frihet att handla när man vill och behöver även på landet. Under pandemi-tiden ville vi dessutom vill vi minska risken för trängsel under bemannade öppettider. De obemannade öppettiderna är f n alla dagar dvs även helgdagar från kl 06.00 till butiken eventuellt öppnar resp från det butiken stänger till 24.00.

För att handla under obemannade öppettider behöver du eller någon i ditt hushåll vara medlem och andelsägare i Träffpunkt Kalvsvik ekonomisk förening. Du blir delägare genom att köpa en andel för 2500 kr. För att komma in i butiken under obemannade öppettider hyr du sedan en nyckelbricka, eller “tagg” för 400 kr om året. Nytt från och med 2024 är att ett medlemskap i Träffpunkt ger rätt till två taggar för det hushåll där medlemmen bor: en ”första-tagg” och en ”andra-tagg”, den senare till en lägre avgift. Syftet är att medlemmar som bor i ett hushåll med två vuxna ska kunna ha varsin tagg. Taggarna ska fortfarande vara personliga (får inte lämnas över till andra) och får endast innehas av myndiga personer (över 18 år). 

Avgifterna under 2024: Första-tagg: 400 kr/år. Andra-tagg: 100 kr/år.

Inne i butiken tar du varorna som vanligt till kassan och skannar och väger själv. Betalning sker med bankkort eller Swish. Det finns också möjligheter att få ett kundkonto, registrera köpet på detta och betala senare, antingen när butiken är bemannad eller vänta och få en faktura i slutet av månaden. Då tillkommer dock en faktureringsavgift.

Fakturering av tagghyra sker årvis, vanligen i februari-mars.

Är du intresserad?

Om du inte är medlem så ansök om medlemskap i Träffpunkt Kalvsvik ekonomisk förening genom att fylla i medlemsansökan. Om du eller någon annan i hushållet redan är medlem, grattis, då är det bara att fylla i nyttjandeavtalet för obemannade öppettider så kontaktar vi dig snarast angående hur du ska få din tagg samt bokar tid till demonstration av självskanningen. Blankett för medlemsansökan och för ansökan om tagghyra finns i butiken och går att ladda ner längst ner på sidan.

Vill du veta mer? Prata med personalen i butiken skriv eller ring till:

lanthandeln@kalvsvikslanthandel.net

0470-77 01 90